Turun Veritas Stadion on nyt Syrjinnästä Vapaa Stadion!

Turun Veritas Stadion julistettiin keskiviikkona 7.6.2017 syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Syrjinnästä vapaa alue -kampanja on kaikenlaisen syrjinnän, kiusaamisen ja häirinnän vastainen tiedotuskampanja, jonka avulla organisaatiot ja työyhteisöt tuovat julki sitoutumisensa yhdenvertaisuuden periaatteeseen. Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista. Julistautumisen voi tehdä kuka tahansa internetissä.

Julistautuminen on merkki kaikille katsojille, pelaajille ja junioreille siitä, että VERITAS STADION toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Syrjinnästä vapaa alue -kyltti tullaan asettamaan stadionille näkyvälle paikalle. Tavoitteena on, että kaikki Veikkausliigan ottelustadionit julistautuisivat Syrjinnästä vapaiksi alueiksi ja tämän myötä myös muut urheilu- ja liikuntapaikat tulisivat haasteeseen mukaan. Kyltin julkistamistilaisuudessa oli kunniavieraana Turun kaupunginvaltuutettu ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Janina Andersson. Tilaisuuden avasi Jalkapallon Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola.

MIKÄ ON SYRJINNÄSTÄ VAPAA ALUE?
Kampanjaa toteuttavat yhteistyössä Oikeusministeriö – Justitieministeriet kanssa Ihmisoikeusliitto, Allianssi, Seta, Fimu Ry ja Vammaisfoorumi ry.

Vastaa