Stadi Cupissa näytettiin punaista korttia rasismille!

Stadi Cup on kesäkuussa järjestettävä tyttöjen turnaus . Tapahtuma on suurin Euroopassa pelattava tyttöturnaus. Ensimmäinen Stadi Cup järjestettiin 1985 ja turnauksen järjestäjänä toimii yhdistysmuotoinen Stadi Cup ry.

Vuoden 2017 turnaus järjestettiin 6. -10. 6.2017. Vuosi 2017 on turnauksen 32. toimintavuosi. Punainen kortti rasismille -hanke kävi turnauksen aikana ottamassa kuvia joukkueista ja puhumassa joukkueille rasismin torjumisesta ja yhdenvertaisuuden arvoista.

Suurin osa turnaukseen osallistuvista pelaajista on suomalaisia, mutta eivät suinkaan kaikki. Itä-Hakkilan Kilpa sai turnausta varten ulkomaalaista väriä, kun joukkueen peli- ja harjoitusvahvuuteen liittyi kaksi thaimaalaistyttöä. Thaitytöt ovat Thailand Football Home Foundationin siipien suojassa.

”Järjestö avattiin 11 vuotta sitten. Saksalainen miljonääri Henrik Lorenz, joka oli suuri futisfani, lomaili aina Thaimaassa, pääsääntöisesti Phuketissa, ja hänellä oli visio ja haave perustaa säätiö, joka on riippumaton ulkopuolisista”, taustoittaa hankkeen parissa vuosia työskennellyt Hannu Tuukkanen.

Voisi luulla, että säätiöllä olisi vaikeuksia varainhankinnassa, mutta näin ei ole. Säätiön toiminnalle kasvot ja tukensa antaa iso joukko jalkapallohistorian suurmiehiä.

”Säätiössä on paljon nimimiehiä (mm. Sir Bobby Charlton, toim.huom.) jotka edesauttavat sitä, että parhaat talentit voidaan lähettää eurooppalaisiin huippuseuroihin harjoittelemaan.”

Vaikka säätiö parhaimmillaan voi mahdollistaa jalkapallon pelaamisen ammatikseen, se on ensisijaisesti luotu ja olemassa antaakseen eväitä elämässä pärjäämisen. Ykköstavoite on antaa lapsille hyvä tulevaisuus.

Vastaa