School Action Day vietettiin upeissa olosuhteissa Espoon Leppävaarassa!

Euroopan urheiluviikon Suomen päätapahtuma School Action Day keräsi 13.9 Espoon Leppävaaraan noin 7 000 koululaista ja 400 opettajaa! Leppävaaran urheilupuiston aukiolla oli mahdollisuus kokeilla toimintaa erilaisilla laji- ja liikuntapisteillä.

Punainen kortti rasismille -pisteellä oli mahdollisuus kokeilla tarkkuuspotkua, lainailla jalkapalloa omaan tai ohjattuun pallotteluun sekä mahdollisuus saada capoeira opastusta Mestre Piumilta CDO Finlandilta. Lisäksi pisteellämme oli mahdollisuus haastaa Suomen kuuluisin freestyle jalkapalloilija ja Peace United -kampanjan lähetti PeGe kikkailemaan ja temppuilemaan pallon kanssa. Kirkon ulkomaanavun Peace United -projekti lahjoitti tapahtumaan kangaskasseja ja jalkapalloja, joita jaettiin hyvistä suorituksista pisteellä. Pisteellä olevan ryhmän täydensi Suomen futsal-maajoukkueen monivuotinen kapteeni Panu Autio, joka oli edustamassa Jalkapallon pelaajayhdistystä tapahtumassa.

Lisäksi urheiluviikon aikana järjestettiin 11 alueellista tapahtumaa, jotka liikuttavat noin 80 000 ala- ja yläkoululaista ympäri Suomea. Punainen kortti rasismille -projekti osallistui viikon aikana Espoon päätapahtuman lisäksi myös Jyväskylän ja Turun alueellisiin tapahtumiin.
image image

Vastaa