#RainbowLacesFinland -kampanjassa levitettiin hyvää ilmapiiriä ympäri Suomea!

Punainen kortti rasismille -hankkeen ja Jalkapallon pelaajayhdistyksen yhteisessä #RainbowLacesFinland -kampanjassa lähetettiin yli 150 paria kengännauhoja ympäri Suomea Hangosta Rovaniemelle. Nauhojen avulla halusimme levittää hyvää ja avointa ilmapiiriä koko suomalaiseen jalkapalloyhteisöön harrastejoukkueista liigatasolle.

Kampanjaan lähti mukaan monia yksittäisiä pelaajia, mutta myös kokonaisia joukkueita (mm. naisten jalkapalloliigassa pelaavat Jyväskylän Pallokerho ja HJK). Erityisesti aikuisten harrastejoukkueet olivat erittäin tyytyväisiä, että kerrankin kampanja, joka koskee koko jalkapalloyhteisöä sarjatasosta riippumatta. Lisäksi kampanjaa halusivat tukea myös lukuisat muiden lajien urheilijat, jotka kokivat kampanjan tärkeäksi (mm. nyrkkeilyn MM-mitalisti Elina Gustafsson).

Sateenkaaren värisillä kengännauhoilla halusimme osoittaa, että kaikki ovat tervetulleita jalkapallon pariin huolimatta seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolen ilmaisusta. Haastoimme myös nauhat tilanneen henkilön toimimaan kampanjan sanansaattajana omassa joukkueessaan.

Pyysimme myös kampanjaan osallistuneita tekemään julkaisun siitä, miksi #RainbowLacesFinland kampanja on tärkeä ja kertomaan ehkä jonkin ajatuksen tai idean siitä, miten saisimme luotua sellaisen ilmapiirin suomalaisille urheilukentille, -katsomoihin ja pukukoppeihin, jotta jokainen voisi olla oma itsensä, ilman pelkoa joutumista syrjityksi tai haukutuksi. Mahtavia julkaisuja löytyy Instagramista ja Twitteristä hashtagilla #RainbowLacesFinland.

Nauhoilla osoitettiin myös tukea kansainväliselle Football vs Homophobia kampanjalle, joka kesti koko helmikuun ajan. Kampanjalla pyritään ehkäisemään syrjintää, joka liittyy seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuolen ilmaisuun. Lisätietoa kansainvälisestä kampanjasta: http://www.footballvhomophobia.com/

Vastaa