Mikkelin Jukurit – KalPa pelissä näytettiin punaista korttia rasismille!

Lauantaina 22.9 pelatussa Savon derbyssä kohtasivat Mikkelin Jukurit ja KalPa Kuopiosta. Ottelu oli nykymuotoisen Liigan ensimmäinen Punainen kortti rasismille -teemapeli.

Mikkelin Jukurit on tullut Liigaan sarjanousijana todella ennakkoluulottomasti ja yllättänyt monet. Yhdellä saralla Jukurit toimii jo edelläkävijänä muiden liigajoukkueiden suhteen, nimittäin Jukureilla on oma yhteiskuntavastuuohjelmansa (Linkki Jukureiden sivuille). Jukurit haluaa olla aktiivinen toimija omassa yhteisössään ja tiedostaa huippu-urheilun tärkeän roolin yhteiskuntavaikuttajana.

Ottelua seuraamaan tulleelle 4200 katsojalle oli jaettu Punainen kortti rasismille -läpsyttimiä. Läpsyttimillä pidettiin äänekästä, rasismista- ja syrjinnästävapaata tunnelmaa IkiomaAreenalla. Samalla ne ovat hyvä muistutus siitä, että rasismia tai syrjintää ei tule hyväksyä missään muodossa.

Ennen ottelua jäähallilla kuultiinkin tärkeät sanat:
”Arvoisa yleisö, Viikinkiheimolle monikulttuurisuus, suvaitsevaisuus ja yhteisöllisyys ovat itsestäänselvyyksiä. Meidän heimoon ovat kaikki tervetulleita ikään, sukupuoleen, kieleen, alkuperään tai uskontoon katsomatta. Mikkelin Jukurit vastustaa syrjintää sen kaikissa olomuodoissaan sekä haluaa edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Siksi näytämme nyt yhdessä punaista korttia rasismille!”

img_1195

img_1197

Vastaa