TUNNETUT URHEILIJAT ANTAVAT KASVONSA KIUSAAMISELLE JA SYRJINNÄLLE!

Rasisminvastainen viikko kulminoitui lauantaina 23.3.2019, kun Punainen kortti rasismille -hanke lanseerasi Kasvot -videosarjan YLE:n urheilustudiossa. Tunnetut suomalaiset huippu-urheilijat kertovat kampanjassa henkilökohtaisia tositarinoita kiusaamisesta tai syrjinnästä, jota he ovat kohdanneet. Urheilijoiden kertomat tarinat ovat osoitus siitä, että myös menestyneet urheilijat kohtaavat kiusaamista, syrjintää, häirintää ja rasismia. Mukana kampanjassa ovat mm. Susijengin kapteeni Shawn Huff, Huuhkajien kapteeni Tim Sparv, Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski ja nyrkkeilijä Elina Gustafsson.

Kampanja jatkuu punainenkorttikiusaamiselle.fi sivustolla, johon kuka tahansa voi jättää oman tarinansa kiusaamisesta, syrjinnästä, häirinnästä tai rasismista. Urheilijoiden esimerkin on tarkoitus kannustaa ihmisiä puhumaan syrjinnästä yhteiskunnassamme. Jokaisen tarina on yhtä arvokas, on se sitten anonyymi video tai omalla nimellä kerrottu tarina. Sivustolta voi löytää vertaistukea ja jopa voimaantua samojen asioiden kanssa painivien henkilöiden kertomuksista.

Kampanja julkistettiin kansainvälisen syrjinnän- ja rasisminvastaisen viikon lauantaina 23.3. YLE:n urheilustudiossa. Kampanjan toteuttaa Punainen kortti rasismille -hanke, joka on Suomen Monikulttuurisen Liikuntaliiton FIMU ry:n vuonna 2003 aloittama hanke. Hankkeen rahoittajana toimii Opetus- ja Kulttuuriministeriö. Videoiden ja kampanjan tuotannosta vastaa Lability Oy.

Lisätiedot:

Ilari Äijälä, Projektipäällikkö. +358 40 4178776, punainenkorttirasismille@gmail.com Punainen kortti rasismille -hanke, FIMU ry

Sebastian Sorsa, Account Manager. +358 50 3676472, sebastian@lability.fi Lability – Experimental Production Agency

Vastaa