Kansainvälinen Show Racism the Red Card -seminaari pidettiin Helsingissä

6.2 – 8.2 pidettiin Helsingin Hotelli Arthurissa kansainvälinen Show Racism the Red card -seminaari, johon osallistui edustajia mm. Irlannista, Englannista, Hollannista, Tanskasta, Islannista, Ruotsista ja Norjasta. Esimerkiksi Englannista paikalle oli saapunut Ged Grebby, joka on ollut perustamassa Show Racism the Red Card -järjestöä Englannissa yli 20 vuotta sitten.

Seminaarin tarkoituksena oli jakaa hyviä käytäntöjä eri maista sekä projekteista ja pohtia mm. miten rasisminvastaista koulutusta voitaisiin tehdä eri maiden kouluissa. Paikalla olikin esittelemässä omaa toimintaansa Walter ry, joka mm. KYTKE-projektistaan kiertää suomalaisia kouluja pitämässä työpajoja teemoilla rasismi, identiteetti, suomalaisuus ja syrjintä.

Lisäksi seminaarin aikana pohdimme sitä, voisiko rasismiin ja monikulttuurisuuteen liittyviä teemoja käsitellä myös oppimispelin avulla. Paikalla oli Seppo:n toimitusjohtaja Riku Alkio pitämässä mielenkiintoisen ja toiminnallisen workshopin Helsingin keskustassa. Lisäksi viimeisenä päivänä saimme kuulla Helsingin yliopiston tutkijan Aminkeng Atabong Alemanjin viime vuonna valmistuneen väitöskirjan tuloksia antirasistisesta kasvatuksesta Suomessa.

Kolmen päivän aikana paikalla oli myös kansainvälisten vieraiden lisäksi myös kotimaisten  järjestöjen edustajia (mm. FIMU ja SPR) ja ammattiurheilijoita. Kiitos kaikille osallistuneille hienosta seminaarista!

IMG_1687

Vastaa